matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczcie mi!!!
ania:
Wyznacz dziedzine: a) f(x) =
log(x−x
2
)
2x−1
b) g(x)=
√
sin(x) −
√
2
2
5 lut 20:41
ania:
Wyznacz dziedzine: f(x) =
log(x−x
2
)
2x−1
5 lut 21:17
a:
2x−1≠0 x≠
1
2
x−x
2
>0 x−x
2
=0 x(1−x)=0 x
1
=0 x
2
=1 D
f
= (0,1)\{
1
2
}
5 lut 21:29