rzucamy dwukrotnie symetralną sześcienną kostką do gry prawdopodobieństwo wyrzuc
klaudi: rzucamy dwukrotnie symetralną sześcienną kostką do gry prawdopodobieństwo wyrzucenia w drugim
rzucie o dwa oczka więcej niż w pierwszym jest równe
5 lut 19:58
Agnieszka: Ω=6*6=36
P(A)=136
6 lut 13:55
Eta:
|Ω|= 6
2= 36
A= {(1,3) (2,4) (3,5) (4,6)}
|A|= 4
6 lut 13:58
Agnieszka: |Ω|=6*6=36
A= (1,3),(2,4),(3,5),(4,6)
P(A)= 436
P(A) = 236
P(A) = 118
6 lut 14:07
Agnieszka: tak, zrobilam ogromna pomylke ale juz poprawilam
6 lut 14:07
Artur z miasta Neptuna:
Agnieszka −−− dwa równe wyniki Ci wyszły?
| | 4*1 | | 4 | | 1 | |
P(A) = |
| = |
| = |
| |
| | 6*6 | | 36 | | 9 | |
6 lut 14:08