stereometria
Pająk: dla jakich wartości parametru a równanie |3−4sinx|=a
2+3 jest sprzeczne?
kolejne, z którym mam problem
5 lut 19:53
Aga1: 3−4sinx=a
2+3 lub 3−4sinx=−a
2−3
| | −a2 | | a2+6 | |
sinx= |
| lub sinx= |
| |
| | 4 | | 4 | |
Wskazówka równanie sinx=t ma rozwiązanie , gdy −1≤t≤1
5 lut 20:00
Pająk: dziękuję
5 lut 20:15
Pająk: wyznacz liczbe dodatnich rozwiązań równania1− |x−4|=2sin*m w zależności od parametru m.
a takie coś, jak ugryźć?
5 lut 20:26
Mila: wyznacz |x−4| = ......
jedno rozwiązanie gdy prawa strona równa 0
dwa >0
brak <0
5 lut 21:08