matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
ja:
1. wyznaczyć f. przeciwną f(x)= 1+log
3
(x+2) 2. Obliczyć granice
n
3
−3
an= (
)
n
3
n
3
+5
1
an=
√
9n
2
+ 3n + 1
− 3n
e
x
lim
x
−>
∞
x ln(3x)
3. z
3
= −1 −i
√
3
4. Wyznaczyć punkty przegięcia f(x) = 10arctgx − 9x 5. Wyznaczyć dziedzinę funkcji
x
f(x)=ln(x−1) + arcsin(
)
3
5 lut 18:44