arcusy
Alex: Mam problem z pewnym zadaniem
| | 7 | | 5 | | 1 | |
arcsin cos |
| π + arctg tg |
| π + ctg arccos (− |
| ) = |
| | 6 | | 3 | | 2 | |
Rozpisałem to, tak:
| | 5 | | π | | 5 | | 2 | | 2 | |
arctg tg |
| π = arc tg ( |
| − |
| π) = arctg (−tg |
| π) = − |
| π |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 7 | | π | | 7 | | 2 | | 2 | |
arcsin (cos |
| π) = arcsin (sin |
| − |
| π) = arcsin(sin − |
| π) = − |
| |
| | 6 | | 2 | | 6 | | 3 | | 3 | |
π
| | 1 | | 1 | | 1 | | | |
ctg arccos(− |
| ) = U{cosarcsos (− |
| )}{sinarccos(− |
| ) = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | nie wiem co | |
czy ktoś może sprawdzić moje obliczenia i podpowiedzieć co zrobić dalej, dziękuje za uwagę!
5 lut 18:14
Alex: proszę o podpowiedź.
5 lut 18:22
Alex: podbijam..
5 lut 18:38
Alex: czy ktoś może mnie nakierować?
5 lut 18:52
Alex: bardzo mi zalezy
5 lut 19:03
Alex: pomocy
6 lut 20:10