matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenie wymierne
Majka:
X
2
+2X+1
4−X
2
*
X
2
−4X+4
X
2
−1
5 lut 17:04
Artur z miasta Neptuna:
x
2
+2x+1
4−x
2
*
= /// wzory skróconego mnożenia// =
x
2
−4x+4
x
2
−1
(x+1)
2
(2−x)(2+x)
x+1
−(2+x)
=
*
=
*
(x−2)
2
(x−1)(x+1)
x−2
(x−1)
5 lut 17:13
Majka:
π to 90 czy 180 stopni?
5 lut 17:13
Artur z miasta Neptuna:
π = 180
o
5 lut 17:21