tr
xxx: jak policzyc cos,sin, majac tylko tg = 23
z tego wynika ze ctg = 32
ctg*tg=1
czyli jak z tego wybrnac?
5 lut 15:56
ICSP: sin
2x + cos
2x = 1
masz układ równań.
5 lut 15:56
xxx: wyszlo mi, dzieki!
5 lut 16:00
xxx: a co zrobic z takim czyms :
tgx + ctgx = 2
5 lut 16:08
xxx: zrobilam i doszlam do takiej postaci :
1cos*sin = 2
5 lut 16:15
xxx: i co teraz mam z tym zrobic ?
5 lut 16:17
xxx: to bedzie tak ze 1 = 2sinxcosx
czyli 1 = sin2x

5 lut 16:19
Święty: Tak
5 lut 16:22
xxx: świety, powiedz mi co sie stalo z tym cosinusem ze go nie ma ?
5 lut 16:31
xxx: i dalej bedzie ze 2x =
π2 + 2kπ ⋁ 2x = π −
π2 + 2kπ
5 lut 16:37
Święty: sin2x=2sinxcosx
5 lut 16:42
xxx: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dzieki Ci wielkie
5 lut 16:45
xxx: a co zrobic z tym :
cos2 2x + 4 cos2 x = 2 ?
5 lut 17:11
XXX: π to ile stopni?
5 lut 17:15
xxx: 180
5 lut 17:20