Proszę o pomoc
aniulka: Czy istnieje asymptota pionowa funkcji
D: 2−x≠0
więc D=R/{2}
lim e
3x−12−x=[
50+]=+
∞
x→2
+
lim e
3x−12−x=[
50−]=−
∞
x→2
−
5 lut 15:53
aniulka: i drugie
| | 1−2lnx | |
czy f(x)= |
| ma asymptotę poziomą w +∞? |
| | lnx | |
D: x>0 ∧ lnx≠0
x≠1 więc D=R
+/{1}
| | 1−2lnx | | 1−0 | |
lim |
| = [ |
| ]=+∞ |
| | lnx | | 0+ | |
x→+
∞+
| | 1−2lnx | | 1−0 | |
lim |
| = [ |
| ]=−∞ |
| | lnx | | 0− | |
x→+
∞− nie istnieje
5 lut 16:02
aniulka: czy może ktoś napisać mi czy to jest dobrze
5 lut 16:54