matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNA y=e^2x (x^2−3x+U{1}{2})
granda:
1
y=e
2x
(x
2
−3x+
)
2
5 lut 15:31
M:
13 lut 19:39
Bo_ra:
1
y'=2e
2x
(x
2
−3x+
)+e
2x
(2x
2
−3)
2
1
y'=e
2x
[2(x
2
−3x+
)+2x−2]
2
y'=e
2x
[2x
2
−6x+1+2x−2] y'=e
2x
(2x
2
−4x−1)
13 lut 19:49