matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pola figur podobnych
pat94:
Oblicz pole zakreskowanej figury. Oba trójkąty są do siebie podobne.
5 lut 15:18
pat94:
Pomoże ktoś?
5 lut 16:14
Aga1:
1
pole dużego trójkąta P
1
=
3*4=6
2
5
Trójkąt duży jest podobny do małego w skali k=
, a
3
P
1
=k
2
P
2
P
2
− pole małego trójkąta, podstaw i oblicz P
2
.
5 lut 17:11