Dziedzina funkcji i wzór funkcji
Basia: Dobry Wieczór. Wiem, ze jest późno i chyba nikomu się nie chce,
ale proszę o pomoc przy 2 zadaniach.
1. Dziedziną funcji f(x) = √2−x jest.
2. Do wykresu pewnej funkcji wykładniczej należy punkt A = (−3,8) Funkcję można zapisać za
pomocą wzoru:
5 lut 00:13
krystek: 1)2−x≥0
2) y=ax i podstaw
5 lut 00:16
ciocia: a) x≤2
b) f(x) = a
x
8 = a
−3
f(x) = 2
x
5 lut 00:16
5 lut 00:18
ciocia: nie ide na studia
5 lut 00:22
krystek: | | 1 | |
@ciocia Twój bład 8=23 a |
| =2−3 |
| | 8 | |
5 lut 00:28