Łatwe zadania-mieszane
Gomes: Witam,
Prosiłbym o rozwiązania. Zadania są banalne, jednak jest powód, który zmusza mnie, aby je
sprawdzić.
Dziękuje i pozdrawiam.
Zad. 1
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt P (6,2) i równoleglej do prostej: y=3x+1
Zad. 2
Rozwiąz nierówność 2(6+x)<−4(2x+3)
Zad. 3
Komin rzuca cień o długości 18 metrów a pionowo wbity kij o wysokości 48cm rzuca cień o
długości 72cm. Oblicz wysokość komina
Zad. 4
2(x + 3) 9 + x =
2x − 3 6 + 4
Zad. 5(układ)
| ⎧ | 8x − 4y = 12 | |
| ⎩ | 3x + 6y = 12 |
|
4 lut 22:09
krystek: Pokaż rozwiązanie ,odpowiem
4 lut 22:11
.,.,: 1
y=3x−16
2
x<−2,4
3
12 metrow
4
x=−2,4
5
x=2 y=1
4 lut 22:20
.,.,: To są wyniki, prosiłbym jednak o rozwiązania
4 lut 22:26
.,.,: halo
4 lut 22:42
krystek: Ale ja wyników nie potrzebuję
1) y=ax+b warunek równoległości a1=a2 i masz punkt i liczysz
2 opuszczasz nawiasy wymnażając , porządkujesz i już. itd
4 lut 22:45
nnn: Czy wyniki są dobre?
5 lut 11:55
opos:
5 lut 19:44