największa wartość iloczynu dwóch liczb
Martyna : Suma dwóch liczb rzeczywistych wynosi 6. Jaką największą wartość może mieć ich iloczyn?
Proszę o pomoc
4 lut 21:48
ZKS:
Próbowałaś chociaż zrobić?
4 lut 21:51
4 lut 21:55
Martyna : tak, wyszedł mi wzór funkcji a2 − a(6−b) = 0, wiem że mam policzyć wierzchołek paraboli ale
nie wiem jak.
4 lut 21:57
Basiek : a+b=6=> b=6−a
a*b=a(6−a)=....
wymnóż.
dla f. ax
2+bx+c=0
wierzchołkiem jest W(p,q)
| | −b | |
p= |
| => dla jakiej wartości najwięcej |
| | a | |
| | −Δ | |
q= |
| => ile to "najwięcej" wynosi |
| | 4a | |
4 lut 21:59
ZKS:
Proponuję policzyć f(xw) = yw szybciej dostaniemy wynik.
4 lut 22:07
Martyna : ok, wyszło mi 9. Dziękuję bardzo
4 lut 22:08
Basiek : Czasem wzory się przydają...
−a
2−6a=0
Δ=36, a=−1 .... jak widzisz, tu chyba jednak wzorem szybciej
4 lut 22:09
ZKS:
f(a) = −a
2 + 6a
a
w = 3
f(3) = 9
No nie wiem czy aż tak bardziej szybciej.
4 lut 22:12
Basiek : Pfff. Chcesz się kłócić?

Serio− dla mnie to, co ja napisałam było szybciej, nic nie poradzę, przykro mi
ZKS

Ale rozumiem, że mi wybaczasz
4 lut 22:14
ZKS:
Jak kto woli mogę tylko tyle powiedzieć.
4 lut 22:18
Basiek : Słusznie.

Hm, swoją drogą, wiesz coś na temat płaszczyzn symetrii? Nie mogę nikogo nawet na litość wziąć,
żeby mi odpowiedział na jedno takie maluśkie... pytanko.
4 lut 22:20
ZKS:
Niestety może jak
Godzio będzie i go złapiesz to Ci wszystko wyjaśni. Przykro mi.
4 lut 22:25
ZKS:
Szukałaś ogólnie tego co Ci potrzeba w internecie?
4 lut 22:25
Basiek : Dlaczego wszyscy uważają mnie za skończoną idiotkę, która nie potrafi sobie niczego znaleźć w
internecie?
No cóż, szukałam, starałam się. No niestety nie znalazłam. Ale to trudno.

I tak wydaje mi
się, że dobrze myślę
4 lut 22:28
ZKS:
Ale to Ty tak sama mówisz o sobie ja nawet słowa nie powiedziałem że jesteś idiotką a do tego
skończoną.
4 lut 22:32
Basiek : To jest interpretacja Twoich słów, nie cytowanie

Poza tym, odniosłam się do ogółu, żebyś nie czuł się samotny w swoim poglądzie na mój temat
4 lut 22:34
ZKS:
Niestety ale jakbyś w taki sam sposób interpretowała wiersz na maturze byś dostałaś 0 punktów.

Czemu Ty odbierasz każde słowo jako atak bo ja tego kompletnie nie rozumiem?
4 lut 22:36
Basiek : Pesymistyczna natura? Nie mam pojęcia.

PS. akurat interpretacje na polskim idą mi całkiem ładnie
4 lut 22:38
ZKS:
Niestety ale interpretacje moich słów odebrałaś fatalnie bo ani mój rozum nie myślał źle na
Twój temat ani ręce nie napisały niczego żeby to można było interpretować na kilka sposobów.
4 lut 22:44
Basiek : Dobrze, okej, okej. Przepraszam. Ale wiesz, to ani trochę Ciebie nie obrażało, a i mnie−
uwierz− w niewielkim stopniu
4 lut 22:45
ZKS:
Tylko powiedz mi w jak ja Ci ubliżyłem bo tego to chyba nie rozumiem i zapewne nie zrozumiem?
4 lut 22:51
Huckleberry:
Przepraszam że się wtrącę ale deklaruje chęć pomocy dla
Basiek może akurat mi się uda a
spróbować nie zaszkodzi raczej

tylko jakie to pytanko jest z tych płaszczyzn?
4 lut 22:51
Basiek : ZKS − wszyscy mnie pytają, czy szukałam w googlach, lub też bardziej sugerują, że NIE
potrafiłam w googlach znaleźć. Wniosek nasuwa się sam.
Huckleberry−
zad. Ile płaszczyzn symetrii
a) można poprowadzić przez każdy wierzchołek czworościanu foremnego.
i odp jest 3. Teraz pytanie, czy to o to chodzi:
http://i42.tinypic.com/oh8y7a.jpg
Tak? Nie? Dziękuję.
4 lut 22:56
ZKS:
Jak ja to mówię wszyscy to nie znaczy że ja (każdy jest pewnym stopniu inny).

Mam nadzieje
że dostaniesz potrzebne informacje od
Huckleberry.
4 lut 23:04
4 lut 23:07
Huckleberry:
Hmm chyba nie pomogę niestety geometria nie nalezała do moich ulubionych działów przykro mi a
nie chciałbym wprowadzic w błąd niech wypowie się mądrzejsza głowa.
4 lut 23:09
Eta:
Echh te "baby"

...... wszystko przez

Adama
4 lut 23:10
ciocia: baby też mają jabłko adama tylko że im nie wystaje tak samo...
4 lut 23:12
Basiek : Z pewnością.

to wszystko przez jabłka!
Ech, no nic. Dziękuję.

Uznam, ze miałam rację

(a czemu by nie)
4 lut 23:13
Eta:
"baby" zawsze mają rację , nawet jak jej nie mają , to mają!
4 lut 23:17