wielomiany
ALIEN: Proszę o pomoc

Sprawdź czy liczba −
√2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x) jeżeli:
W(x)=x
4+x
3−x
2−2x−2
4 lut 21:36
Kejt: policz W(√2) jeśli wyjdzie Ci 0 to jest to pierwiastek.
4 lut 21:39
ALIEN: √2 czy −√2
4 lut 21:43
kabum: nie jest pierwiastkiem wielomianu
4 lut 21:43
kabum: a jaka jest w zadaniu ?
4 lut 21:43
Kejt: W(−√2)..nie zauważyłam minusa..
4 lut 21:44
kabum: ehh Kejt
4 lut 21:44
ALIEN: wyszło mi −2 wiec nie jest tak?
4 lut 21:46
kabum: −2√2 powinno Ci wyjsc ;[
4 lut 21:51
kabum: ale tak czy siak nie jest za cholere
4 lut 21:52
Kejt: −2√2? wg mnie wychodzi zero..
=4−2√2−2+2√2−2=4−2−2=0
4 lut 21:53
Kejt: i wolfram się ze mną zgadza..
4 lut 21:54