Przedstaw w postaci potęgi
Daniel: Przedstaw w postaci potęgi: (12)6 − (12)7
5 * 215 + 9 * 213 + 6 * 212
Kompletnie nie wiem jak się to robi.
Z góry dzięki za pomoc xP.
31 mar 15:55
tim: Ale, że co?
31 mar 16:55
Daniel: No właśnie

takie mam polecenie tylko, nie mam tego obliczyć tylko przedstawić w
postaci potęgi. mam więcej przykładów, ale mają taką samą idee jak te dwa
31 mar 16:59
tim: np. 27 − 26 = 26
1) 0,56 − 0,57 = 0,57
31 mar 17:03
tim: 5 * 215 + 9 * 213 + 6 * 212 Wyciągamy 212 przed nawias
212(5 * 23 + 9 * 2 + 6)
212(64)
212 * 26 = 218
31 mar 17:08
tim: Pasi?
31 mar 17:08
Daniel: Dzieku wielkie
31 mar 17:12
tim: Trzeba trochę pokombinować
31 mar 17:12