logarytmy
***LOGARYTMY***: oblicz bez kalkulatora :
log 0,015 = ?
4 lut 20:57
Eta:
To policz na
suwaku logarytmicznym
5 lut 01:35
Vizer: Ewentualnie ze wzoru Taylora chyba się da
5 lut 01:42
ICSP: albo z tablic odczytać wartość
5 lut 01:44
Vizer: Zastanawiam się czy z definicji różniczki też można

?
5 lut 01:45
bart: | | 1 | | 1 | |
f'(x)= |
| wiec gdybysmy probowali z definicji rowniczki to bysmy dostali |
| :< |
| | xln10 | | 0 | |
5 lut 02:07
Artur z miasta Neptuna:
tak więc masz:
− tablice
− suwak
ale raczej chodzi o:
− wzór Taylora
− pochodną z def.
5 lut 10:54
Artur z miasta Neptuna:
bart,a czemu do x0=0?
log 0.01 = log 10−2
5 lut 10:56
bart: racja
5 lut 11:25