tryg
metiu: czy moglby mi ktos jeszcze to rozpisac zebym dalej mogl rozwiazac to rownanie

3cosx=3cos
2x−2sin
2xcosx
4 lut 18:38
krystek: zastąp sin2x =1−cos2x pomocnicza niewiadoma
4 lut 18:42
Święty: 3cosx−3cos
2x+2sin
2xcosx=0
cosx(2sin
2x−3cosx+3)=0
cosx=0 ⋁ 2(1−cos
2x)−3cosx+3=0
−2cos
2x−3cosx+5=0
t=cosx ⋀ t∊<−1,1>
....
4 lut 18:42
Eta:
Zastąp:
sin2x= 1−cos2x
otrzymasz ............. cosx( 2cos2x+3cosx−5)=0
dokończ ...........
4 lut 18:46
metiu: czy takie beda rozwiązania:
x=2kπ
4 lut 19:11
Święty:
4 lut 19:23