...
Olek: Janek i Marcin grając w koszykówkę trafiają do kosza z prawdopodobieństwem 0,6 i 0,7. Oblicz
prawdopodobieństwo, ze gdy wykonają po jednym rzucie piłka trafi do kosza dokładnie jeden raz.
4 lut 17:23
student_wrocław: 0.7 to obaliliśmy wczoraj w akademiku
4 lut 17:28
student_polkowice: Potwierdzam. Dobra wixa była, hehe
4 lut 17:30
Artur z miasta Neptuna: A − J. trafi i M. spudłuje
B − na odwrót
P(A) = 0.6*(1−0.7)
P(B) = (1−0.6)*0.7
P(C) = P(A) + P(B) = ....
4 lut 17:31
Aga1: Janek trafi i Marcin nie trafi lub Janek nie trafi i Marcin trafi
0,6*0,3+0,4*0,7=
4 lut 17:31
Olek: Dzięki wielkie

Jeśli możecie to pomóżcie jeszcze w innych zadaniach
4 lut 17:32