.
metiu: czy dobrze:
a)2sin
2x−7sinx−4=0
√Δ=9
| | 1 | | 7π | |
sin1=− |
| ⇒ |
| lub sin2=4⇒ sprz. |
| | 2 | | 6 | |
| | 7π | | π | |
x= |
| +2kπ lub x=− |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
b) cos
2x+2cosx−3=0
√Δ=4
cos
1=−3⇒sprz. lub cos
2=1
x=kπ
4 lut 17:10
elpe: 
dobrze
4 lut 17:15
emek: źle, w b jest błąd
4 lut 17:18
metiu: gdzie ?
4 lut 17:25
krystek: Podawane miałeś na wykresie ,że cos wart 1 przyjmuje tylko jeden raz
a ile ro jest cosπ=?
4 lut 17:27
metiu: a cosx nie przyjmuje wartosci 1 dla x=kπ
4 lut 17:31
4 lut 17:36
metiu: fakt x=2kπ
4 lut 17:41
krystek: Nie sprawdze jak nie przedstawisz całego toku obliczeń.
4 lut 17:53