matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funkcji
przemo:
sin(x)= {−1 dla x<0, 0 dla x=0, 1 dla x >0}
4 lut 16:13
Artur z miasta Neptuna:
no to:
⎧
dla x<0 masz sin(x) = −1 => y= −π/2
⎩
dla x=0 masz sin (x) = 0 => y = 0
⎧
dla x>0 masz sin(x) = 1 => y= π/2
⎩
4 lut 16:16