całki
mateusz: Które zdanie jest prawdziwe?
a)Iloczyn dwóch liczb przeciwnych jest liczbą ujemnych.
b)Suma dwóch liczb o przeciwnych znakach jest równa 1.
c)Różnica dwóch liczb ujemnych może być ujemną.
d)Iloraz dwóch liczb nieujemnych jest liczbą ujemną.
e)Iloraz całek jest równy 0.
4 lut 15:26
Artur z miasta Neptuna:
a) prawda .... '−a' to liczba przeciwna do 'a'
b) fałsz .... −a + a = 0
c) prawda .... −2 − (−1) = −1
| | b | |
d) fałsz .... b≥0 i c>0 to |
| ≥0 |
| | c | |
e) nie do końca 'kumam' −−− jakich całek?
4 lut 15:39
Aga1: a) powiedziałabym, że fałsz,bo liczbą przeciwną do 0 jest 0.
4 lut 15:41
mateusz: właśnie w odpowiedziach jest że prawdziwe jest tez e
jak to uzasadnić?
4 lut 16:50
adam: coś tu nie gra, wszystkie zdania są fałszywe
4 lut 16:59
Artur z miasta Neptuna:
adam −−− w sensie że różnica dwóch ujemnych nie może być liczbą ujemną
4 lut 17:00
Aga1: adam dlaczego c) fałszywe?
4 lut 17:02
mateusz: panowie teraz to mnie max mylicie
co z tym e?
4 lut 17:03
adam: Aga1 nie wiem
4 lut 17:09
mar3k: może by te e zrobić macierzami?
4 lut 17:11
adam: kurde, ktoś się podszywa, już Ci daję odpowiedź:
4 lut 17:11
Artur z miasta Neptuna:
jak w ogóle nie rozumiem podpunktu e
toć iloraz całek = całka ilorazu
4 lut 17:14
r0kt0: Artur, ale Ty głupi jesteś.
4 lut 17:16
mateusz: może jest tu ktoś bardziej mądry niż Artur i pomorze?
4 lut 17:17
adam: jacie, robiłem zadanko w notatniku, wkleiłem tu i poszłem se po piwko, ale widzę, że się nie
wkleiło, więc zamieszczam rozwiązanie tu:
http://bit.ly/yE5CNt
4 lut 17:24
mateusz: ?
4 lut 17:24
mateusz: ?
4 lut 20:05
grzes: adam wstydziłbyś się
4 lut 20:45