matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Katniss:
Liczba 9 jest wyrazem ciągu danego wzorem: a) a
n
=2n+1
n + 1
b) a
n
=
n
c) a
n
=n
2
−1 d) a
n
=2
n
+2
4 lut 14:53
krystek:
2n+1=9 ⇒n=4
1
n+1=9n⇒n=
⇒n∉N
8
Pomyśl
4 lut 15:00
Mikołaj:
Szkoda, że to zadanie zamknięte a nie podpunkty
Pomyśl
20 mar 16:05