1−sin2x | ||
a) | = 1 | |
2 |
7π | ||
x= | +2kπ | |
6 |
π | ||
x=− | +2kπ | |
6 |
x | ||
b)√2cos | =1 | |
2 |
π | ||
x= | +2kπ | |
4 |
π | ||
x=− | +2kπ | |
4 |
π | ||
2x=− | +2kπ
| |
2 |
π | ||
x=− | +kπ , k∊C
| |
4 |
x | √2 | |||
b) cos | = | |||
2 | 2 |
x | π | x | π | ||||
= | +2kπ ⋁ | =− | +2kπ
| ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
π | π | |||
x= | +4kπ x=− | +4kπ , k∊C
| ||
2 | 2 |
1 | π | |||
sinx=− | ⇒ − | |||
2 | 6 |
π | 7π | |||
x=− | +2kπ ∨ x= | +2kπ | ||
6 | 6 |
π | ||
2cos(3x− | )=−1 | |
2 |
π | 2 | |||
x= | + | kπ | ||
3 | 3 |
π | 2 | |||
x=− | + | +kπ | ||
3 | 3 |
π | −π | 4π | ||||
Źle 3x− | = | +2kπ lub ......= | +2kπ | |||
2 | 3 | 3 |
1 | 2π | |||
wiesz co.. moze ja zrobile blad bo cosx=− | ⇒ | ![]() | ||
2 | 3 |
π | ||
2cos(3x− | )=−1 | |
2 |
1 | 2π | |||
cos t=− | ⇒ | |||
2 | 3 |
π | 2π | π | 2π | |||||
3x− | = | +2kπ ⋁ 3x− | =− | +2kπ | ||||
2 | 3 | 2 | 3 |
π | π | |||
3x= | + 2kπ ⋁ 3x=− | +2kπ | ||
6 | 6 |
π | 2 | π | 2 | |||||
x= | + | kπ ∨ x=− | + | kπ | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
2π | π | |||
3x= | + | ile to? | ||
3 | 2 |
7π | 2 | |||
x= | + | kπ | ||
18 | 3 |
π | 2 | |||
x=− | + | kπ | ||
18 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |