zbadać ciągłosć funkcji
artur: mógłby ktoś krok po kroku wytłumaczyć na czym polega badanie ciągłości
4 lut 13:34
artur: ponawiam prośbe
4 lut 13:45
Bizon:
funkcja nie istnieje dla Ix−2I=0 ... więc dla x=

?
i dla tego x jest nieciągła ...−
4 lut 13:48
artur: i tak nie wiem
4 lut 14:08
Aga1: Dziedzina funkcji
Ix−2I≠0
x−2≠0
x≠2
D=R−{2}
Funkcja w punkcie x=2 nie jest określona, bo 2 nie należy do dziedziny, więc w punkcie 2 nie
jest ciągła.
Nie ma potrzeby liczenia granicy w 2, bo granica nie istnieje
4 lut 15:30