matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc
ann:
[(4+7
1
2
)
1
2
+ (4−7
1
2
)
1
2
]
2
proszę o pomoc
4 lut 13:10
Beata:
=[4+7
1
/
2
)
1
/
2
]
2
+2*[4+7
1
/
/
2)
1
/
2
*[4−7
1
/
2
)
1
/
2
] +[4−7
1
/
2
)
1
/
2
]
2
= 4+7
1
/
2
+2*[(4+7
1
/
2
)*(4−7
1
/
2
)]
1
/
2
+4−7
1
/
2
=8+2*[16−7]
1
/
2
=8+2*3=8+6=14
4 lut 17:24