matematykaszkolna.pl
wzorna caleczke cube: zapomnilam a wiem ze byl jakis wzor na to emotka
  dx  

x2 + a  
4 lut 12:07
Trivial: Może go wyprowadź po prostu... Podstawienie x = au.
4 lut 13:04
Vizer: Użyć arctgx, nie trzeba znać wzorów.
4 lut 13:04
Trivial: Cześć Vizer. Jak tam sesja?
4 lut 13:05
Vizer: Witam, ciężko będzie, mam problem z przedmiotem informatycznym, resztę powinienem ogarnąć, w poniedziałek egzamin z analizy, teorię się uczę. Jak u Ciebie? Wszystko do przodu pewnieemotka
4 lut 13:07
Trivial: Jestem po egzaminie z analizy i fizyki. Analiza poszła super, fizyka mniej, ale pewnie zdane. emotka Zostały mi jeszcze najtrudniejsze egzaminy informatyczne − programowanie i sieci.
4 lut 13:09
Vizer: No to luzemotka Dla mnie te studia są chyba lekko za trudno, jak ni wyjdzie, będę myślał nad czymś innym w następnym roku.
4 lut 13:10
Trivial: Jeśli dasz radę tej sesji, to przywykniesz i sobie dalej poradzisz.
4 lut 13:14
Vizer: Nie chodzi o naukę, ale mam takich tępaków na uczelni, że nawet nie ma jak się z nimi piwka napić tylko by LOLa grali .. Musze się przepisać
4 lut 13:17
Trivial: No to pewnie żaden problem. Zdajesz sesję, idziesz do dziekana (dziekanów, jeśli między wydziałami chcesz migrować emotka) i prosisz o litość.
4 lut 13:22
Vizer: Hmm wyżej post nie mój, nie ma to jak się podszywać...
4 lut 13:26
cube: @vizer gdyby bylo x2+1 w nianowniku to bym mogl uzyc arctgx dopiero emotka
4 lut 13:28
Trivial: Powinna być jednak jakaś forma logowania na tym forum. emotka Podszywacze grasują.
4 lut 13:31
xXx: o Vizer widzę, że masz podobnie jeśli chodzi o ludzi... Też myślę nad przepisaniem się
4 lut 13:33
Vizer: Wiadomo i do takiej postaci można dojść, np.
 dx 

=*
 x2+5 
x=5t dx=5dt (czyli staram się dojść do postaci gdzie będę mógł dojść t2+1)
 5dt dt 5 dt 5 
*=∫

=5

=

=

*arctgt+C=
 5t2+5 5(t2+1) 5 t2+1 5 
 5 x 
=

*arctg

5 5 
4 lut 13:37
cube: tez macie problemy najwiekszy idiotyzm to zmiana uczelni z powodu zlego towarzystwa...
4 lut 13:38
cube: tak to wiadomo myslalem ze chiales zebym napisal po prostu wynik arctgx
4 lut 13:40
xXx: niekoniecznie uczelni ale kierunku
4 lut 13:44
Trivial: można też rozważyć zmianę grupy. emotka
4 lut 14:17