uklad rownan
Mateusz: Rozwiaz uklad równan
x−2y+z−3w=−5
3x−6y−z−w=−15
x−2y−z+w=−5
dobra robimy z tego wyznacznik wszystko spoko ale no no za nic nie chce mi wyjsc zeby byly
jedynki na skosie −− nie wiem ile razy juz to robie
4 lut 11:36
Aga1: A muszą być jedynki po skosie?
4 lut 11:57
Mateusz: no nie musza moga byc chyba, wyzerowac sie musza raczej dwie liczby i dwie wiadome jako jedynki
na plusie lub minusie, no ale myslalem, ze to jakos na skosie w koncu zglupialem

nie dziala
ani tak ani tak mi to
4 lut 12:04
Mila: dodaj stronami1 i 2
dodaj 1 i 3
1 podziel przez −2
dodaj do drugiego
y = 5 dalej pójdzie łatwo
4 lut 21:29