naszkicuj wykres funkcji i przesuń go
ala : a)y=|2(x−3)|
b)y=|2x+2|
c)y=3|x−1|
d)y=|3x−6|
witam mam problem z rozwiązaniem tych zadań polecenie dokładnie brzmi tak: naszkicuj wykres
funkcji y=|2x| (do podpunktów a i b) , f(x)=|3x| (do podpunktów c i d) stosując odpowiednie
przesunięcia naszkicuj wykres
proszę pomóżcie mi z góry dzięki
4 lut 09:23
Aga1: Potrafisz narysować wykresy y=I2xI i y=I3xI?
4 lut 09:26
ala : no umiem ale nie wiem jak go przesunąć
4 lut 09:33
Aga1: b) I2x+2I=I2(x+1)I=2Ix+1I Wykres y=I2xI przesuń o wektor [−1,0], czyli w lewo.
4 lut 09:39
ala : dobra wielkie dzięki pozostałe już też zrozumiałam
4 lut 09:42