matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz cos
Pysia:
Oblicz cos α, jezeli α jest katem ostrym i sin α=
3
4
kompletnie nie wiem jak to zrobic
3 lut 23:17
kachamacha:
trzeci bąk odszukaj z pitagorasa i potem wyznacz cos
3 lut 23:24
Pysia:
nic mi nie wychodzi
3 lut 23:35
Pysia:
?
3 lut 23:42
xyz:
Z twierdzenia Pitagorasa mamy: 3
2
+x
2
=4
2
9+x
2
=16 x
2
=7 x=
√
7
x
cosα=
4
√
7
cosα=
4
3 lut 23:46