Oblicz z jaka średnia predkoscia autobus przejeachl odleglosc 120km
Ania Prosze o pomoc:((: Oblicz z jaka średnia predkoscia autobus przejeachl odleglosc 120km wiedzac ze gdyby
jechal z predkoscia o 10km/h wieksza to czas przejazdu bylby krutszy o 36 min
31 mar 12:30
tim:
Spróbuj rozwiązać ten układ równań.
31 mar 12:54
31 mar 13:00
tim: Coś źle
Vt = 120
| | 6 | |
(V + 10)(t − |
| ) = 120 wymnóż nawiasy i napisz co wyjdzie.. |
| | 10 | |
31 mar 13:03
Tomek: ja zrobilem ze 120/t + 10= 120/t−0.6 ?
31 mar 13:10
tim:
No spróbuj do końca rozwiązać...
31 mar 13:15
tim: Ok można i tak
31 mar 13:18
tim: To teraz pomnóż wszystko * (t−0,6) potem *(t) i wyjdzie ci równanie kwadratowe.
31 mar 13:19