pomocy
nie pytaj o nic: Pierwiastkiem wielomianu W(x)=3x
3−4x
2−2x+36 jest:
A.0
B.−1
C.1
D.−2
nie jestem pewna czy to bedzie −2
3 lut 22:48
Krzysiek: to sprawdź czy W(−2)=0 jeżeli tak to −2 jest pierwiastkiem wielomianu
3 lut 22:52
violka: W(0)=36 a wiec to nie jest pierwiastek wielomianu (trzeba podstawiac za x kolejno te liczby i
policzyc wartosc wielomianu)
w(−1)=31, wiec −1 to nie jest pierwiastek
w(1)=33, wiec 1 to tez nie jest pierwiastek
W(−2)=0 wiec −2 to jest pierw tego wielomianu
3 lut 22:56
qwe123: albowiem pierwiastki wielomianu to miejsca przeciecia wykresu z osia x(miejsca zerowe)
3 lut 22:59
nie pytaj o nic: wielkie dzieki Violka czyli dobrze myslalam
3 lut 23:01
violka: proszę
3 lut 23:04
nie pytaj o nic: a mam jeszcze takie zadanie i chce tez sie upewnic
Stopien wielomianu W(x)=(x−1)2*(−x4+3) jest:
nie jestem pewna czy 4? tak?
3 lut 23:10
nie pytaj o nic: ?
3 lut 23:17
Basiek : 6 raczej
3 lut 23:23
nie pytaj o nic: a juz wiem dlaczego 6 bo przeciez (x−1)
2 jeszcze heh

dzieki
3 lut 23:28
Basiek : Dokładnie
3 lut 23:31