Pochodne
colo:
| | ex (sinx + cosx) − ex(cosx − sinx) | |
f(x)' = |
| |
| | (sinx + cosx)2 | |
= przemnożyć nawiasy przez e
x i co sie bedzie dało to skrócić a mianownik ze wzoru skroconego
mnożenia, tak?
3 lut 22:20
Krzysiek: wyciągnij przed nawias ex to się coś skróci
3 lut 22:21
colo: | ex2cosx | |
| ? |
| sin2x + 2sinxcosx + cos2x | |
3 lut 22:40
3 lut 22:44
Krzysiek: | | ex 2sinx | |
nie, |
| |
| | 1+2sinxcosx | |
3 lut 22:45
colo: a pokaż jak to wyciągnąłeś..
3 lut 22:49
Krzysiek: a*b −a*c =a(b−c)
3 lut 22:51
colo: oki juz wiem ze zapomnialem o minusie przed nawiasem
3 lut 22:54