..
metiu: Kolejne równania do sprawdzenia

a)(2cosx−1)(2cosx + 1)=3
i moje rozwiazanie
x=kπ
b)4cos
2x−cos2x=2
i rozwiązania:
3 lut 21:35
krystek: a)dobrze
b)zapisz ostatnie równanie ,lub cały tok .ja nie licze sprawdzam
3 lut 21:38
metiu: rozpisalem cos2x jako 2cos
2−1 i jesli nie pomylilem sie w obliczeniach wyszlo mi ze
3 lut 21:42
Eta:
ok
3 lut 21:42
metiu: dzieki wielkie... podtrzymujecie mnie na duchu, ze chodziaz dobrze to robie

zostalo mi
jeszcze okolo 30 przykladów
3 lut 21:44
Eta:
Powodzenia
3 lut 21:44
metiu: ahhh...ide po kawke jakas bo padam

ale dziekuje...odezwe sie za pare minut jak cos zrobie
3 lut 21:46
Doniczka: Yerba mate sobie kup
3 lut 21:46
krystek: I ta odpowiedź w podręcziku − może być ujęta w jedną .
Witaj @Eta
3 lut 21:46
Eta:
I zaparz w "doniczce"
3 lut 21:47
Doniczka:
3 lut 21:48
metiu: hehe
3 lut 21:48
metiu: a jak rozpisalibyscie sin2x+cosx=0⇒ 2sinx*cosx+cosx=0 ? i wlasnie dalej juz nie wiem
3 lut 21:50
krystek: cosx(2sinx+1)=0
3 lut 21:52
Eta:
wyłącz cosx przed nawias
cosx(2sinx+1)=0 i działaj .........
3 lut 21:53
metiu: o kurcze fakt

dzieki
3 lut 21:54
Eta:
"trening czyni mistrza" ....... działaj dalej z tą
30−ką
3 lut 21:57
metiu: albo nie

sorry ale nie zalapalem, bo dalej mam rozpisac to z nawiasu czy jak ?
3 lut 21:57
Eta:
a*b=0 ⇒ a=0 v b=0
cosx=0 v 2sinx+1=0
3 lut 21:58
3 lut 21:59
metiu: aaa.... alez ja nieogarniety dzis
3 lut 21:59
Eta:
3 lut 22:00
metiu: i czy rozwiązanie tego rownanka bedzie :
3 lut 22:04
krystek: | | π | | 1 | |
trzecia źle |
| to I ćwiarttka i dodatni sin i wynosi |
| |
| | 6 | | 2 | |
3 lut 22:06
3 lut 22:07
krystek: ok
3 lut 22:09
metiu: i kolejne zapytanko :
cosx*sin2x=2sinx
i moje rozwiązanie to x=kπ
3 lut 22:14
krystek: ok
3 lut 22:16
metiu: i kolejne :
2 sinx−sin2x=
√3(cosx−1)
rozwiązanie:
3 lut 22:25
metiu: prosze sprawdzcie to ostatni na dzis juz chyba

(
ten u góry jest źle)
2 sinx−sin2x=
√3(cos x −1)
i rozwiązania:
3 lut 22:44
metiu: Eta ! sprawdz prosze ostatni przyklad na dzis
3 lut 22:54
Eta:
Nie spamuj ............
3 lut 23:59