matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
colo:
Oblicz pochodną funkcji:
1
x
2
1
Dobrze rozumuję, że
= x
−2
, więc pochodna wynosi 2x?
x
2
3 lut 21:21
Eta:
−2
y= x
−2
y
'
= −2x
−2−1
= −2x
−3
=
x
3
3 lut 21:22
colo:
no tak.. dzięki za przypomnienie wzoru
3 lut 21:26