matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Sylwia:
Oblicz prawdopodobieństwo że podczas rzutu dwiema kostkami wypadnie suma oczek równa 8.
31 mar 12:08
tim:
Ω = 36 (A) Intteresujące nas wyniki to: (2,6)(3,5)(4,4)(5,3)(6,2) = 5
A
5
P(A) =
=
Ω
36
31 mar 12:12
Sylwia:
Dziękuję bardzo.
31 mar 12:17