POMOCY!!
Karo: rozwiąż zadanie z procentami używającdowolnej metody rozwiązywania równan:
stół i 6 krzeseł kosztowały 1020zł. cenę stołu obniżono o 10% a cenę krzesła o 20%. Ile
kosztuje stół, a ile krzesło? przed obniżką a ile po obniżce?
nie mam już siły robię to od rana
3 lut 19:12
Karo: już sobie poradziłem
3 lut 19:14
Karo: artur pomocy widze że tylko ty tszymasz fason
3 lut 19:14
ICSP: brakuje czegoś
3 lut 19:19
Artur z miasta Neptuna:
mhm ... ceny PO obniżce na przykład.
3 lut 19:20
pigor: poradziłeś ?, to pochwal się jak ?, bo mi brakuje danych

, ni cholery nie dam rady
3 lut 19:21
ICSP: ty ziomek tam nie mądrkuj tak
3 lut 19:21
Karo: 1. 1% pewnej liczby to 0,1. Jaka to liczba?
2. Jaki procent liczby 50 stanowi liczba 6,5 ?
3. Oblicz 20% liczby 105.
4. Na wycieczkę pojechało 30 osób z kl. 1a i 20 osób z kl. 1b. O ile procent więcej osób z
klasy 1a niż z klasy 1b uczestniczy w wycieczce?
tylko to jest w zadaniu
3 lut 19:22
ICPS: 52 52
210 210
a2 a2
a25 a25
√2 √2
√81 √81
prosze rozwiązanie
3 lut 19:23
Artur z miasta Neptuna:
1. 0.1/0.01 = 10
2. 6.5/50 = 0.13 = 13%
3. 105*0.2 = 21
4. (30−20)/20 = 10/20 = 0.5 = 50%
3 lut 19:28
ICSP: artur nie mondrzyj sie
3 lut 19:32