Wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji:
Sonia22: Wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji:
f(x)=x2*e−x
czyli najpierw liczymy pochodną z tej funkcji:
f'(x)=(x2*e−x)'
f'(x)=2x*e−x nie wiem czy dobrze z tą pochodną z e−x
Dobrze?
3 lut 19:10
konrad:
f'(x)=2x*e−x+x2*e−x*(−1)
f'(x)=−e−x(x2+2)
3 lut 19:13
konrad: x2+2x, sorry
3 lut 19:13
Artur z miasta Neptuna:
Soniu ... a jak wyliczasz pochodną z f(x)*g(x)
3 lut 19:21
Sonia22: (2x*e−x+x2*e−x*(−1))*(−e−x(x2+2) i gitara
a co?
3 lut 19:34