równanie
krzysiek: rozwiąż równanie −x
3−3x
2+4x=0
x(−x
2−3x+4)=0
x=0 −x
2−3x+4=0
Δ=(−3)
2−4*(−1)*4=25
trzeba do tego jeszcze liczyć miejsca zerowe

czy w ogóle źle to robie?
3 lut 18:57
Basiek : dobrze

jeszcze miejsca zerowe. Licz, licz
3 lut 18:57
krzysiek: byś pomógł a nie piszesz takie farmazony
nara
3 lut 18:59
Artur z miasta Neptuna:
licz licz a wyjdą '−4' i '1'
3 lut 18:59
Artur z miasta Neptuna:
ale napisała, że dobrze liczysz ... to czego Ty chcesz?
3 lut 19:00
krzysiek: dzieki za pomoc, a tamto to nie ja pisałem
3 lut 19:07
Basiek : * pomogła

Tadam!
3 lut 19:07
Basiek : Dochodzisz do postaci czynnikowej:
−x(x+4)(x−1)=0
i stąd odczytujesz miejsca zerowe
3 lut 19:09