Trygonometria
skajper: Oblicz wartośc wyrażenia cos35 * cos40 + cos130 *sin395, nie korzystając z tablic i kalkulatora
3 lut 18:55
Artur z miasta Neptuna:
cos 130 = cos (90+40)
cos 395 = cos (360 + 35)
więc masz cos 35*cos40 − cos40 * cos 35 ... a to jest (chyba) cos (35+40) ale nie jestem pewien
−−− sprawdź we wzorach
3 lut 18:56
skajper: źle to zrobiłeś, lamus jesteś
3 lut 18:59
skajper: tam jest sin395, a cos 130 = cos (90+40) to przechodzi w kofunkcję czyli − sin40
3 lut 19:00
Artur z miasta Neptuna:
skajper ... w przeciwieństwie do Ciebie ja trygonometrii umieć nie muszę
3 lut 19:00
skajper: tą pierwszą odpowiedź nie ja pisałem
3 lut 19:01