matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podane liczby zapisz w postaci potęgi 2.
kasia:
4
√
2
3
√
4
√
8
3 lut 18:12
Artur z miasta Neptuna:
... = (2
3
√
2
2
√
2
3
)
1/4
= 2
1/4
*2
2/3 * 1/4
*2
3/2 * 1/4
= 2
1/4 * (1+2/3+3/2)
= = 2
{1/4 * 19/6} =2
{19/24} chyba wszystko dobrze pozamieniałem
3 lut 18:15