pochodne
emka: pochodna
f(x) = sin3x
3 lut 17:37
gwiazda: cos3x*3
bo pochodna z 3x=3
rozumiesz?
3 lut 17:47
emka: tylko czy rozwiązanie nie będzie:
sin3 * 3 + cos3x * 3x
3 lut 18:06
Artur z miasta Neptuna:
niee .. nie będzie
3 lut 18:06
Artur z miasta Neptuna:
sin3x to jest sin (3x) a nie sin * 3x .... nie ma czegoś takiego jak 'sin' jest tylko np. 'sin
x'
tak samo jak nie ma czegoś takiego jak 'ln' za to jest 'ln x'
3 lut 18:08
Wojtek: mozecie mi wytlumaczyć dlaczego jest*3 bo nie wiem z kad sie bierze
wiem ze zastosowalaiscie wzor f'(x)sinx=cosx ale nie wiem z kad 3
3 lut 18:09
emka: nadal mam wątpliwości..
3 lut 18:11
Wojtek: ja jakbym robil ten przyklad to napisalbym =cos3x ale widze ze bylo by to zle
3 lut 18:11
3 lut 18:13
konrad: @Wojtek
ta trójka to jest pochodna z 3x
3 lut 18:15