kombinacje
zbk: pytanie mam czy dobrze zrobiłem
Na zajęcia sportowe z koszykówki i siatkówki uczeszcza łącznie 35 osob. Wsrod nich 13 osob
trenuje tylko koszykowke 8 osób trenuje tylko siatkówke a pozostali oba sporty jednocześnie
.Wybieramy losowo jednego uczestnika zajęć sportowych .Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A
−wybrana osoba uprawia obie dyscypliny
mocΩ=35 moc A=9
P(A)=U{9}{35 − kurcze klawisz mi sie zakleil a nie mam czasu ale wiadomo o co chodzi prosze o
sprawdzenie bo nie jestem pewien a nie mam odpowiedzi
3 lut 16:54
zbk: nie nie błąd tam gddzie napisalem 9 ma byc 14 i teraz prosze o sprawdzenie
3 lut 16:55
zbk: ?/////////
3 lut 17:08
wmboczek: OK
3 lut 17:19