matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność
Problematyczny:
Określ przedziały monotoniczności funkcji f(x) = (x
2
− 4)/(x
2
+ 1) bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki!
3 lut 14:32
Aga1:
D
f
=R
10x
f
'
(x)=
(x
2
+1)
2
f
'
>0, gdy x>0 f rosnąca dla x∊(0,
∞
) dokończ.
4 lut 10:32