Rozwiąż nierówność:
Kasia_3m: Rozwiąż nierówność:
tutaj żeby usunąć mianownik mnożymy wszystko przez x
2?
3 lut 14:27
Kasia_3m: ok już mam
3 lut 14:31
Kasia_3m: nie mam pomoże ktoś ? Ktoś sie podszył pod nick. Artur ?
3 lut 14:59
Artur z miasta Neptuna: Kasiu
| | x+3 | |
wartość bezwzględna jest z całości? z |
| |
| | x | |
| | x+3 | |
Jeżeli tak ... to kiedy to będzie ≤0  wtedy i tylko wtedy gdy |
| = 0  |
| | x | |
oczywiście piszesz zał. x≠0 na samym początku zadania
więc rozwiązujesz:
| x+3 | |
| = 0 ⇔ x+3 = 0 ⇔ ...... |
| x | |
3 lut 15:02
Aga1: Dziedzina x≠0
| | x+3 | | x+3 | | x+3 | |
I |
| I≤0⇔I |
| I=0⇔ |
| =0⇔x+3=0⇔x=−3 |
| | x | | x | | x | |
3 lut 15:03
pigor: ...

brawo Aga
3 lut 15:08
Kasia_3m: dzięki rozumiem
3 lut 15:09
Aga1: Cześć, pigor,
Uczę się od Ciebie.
3 lut 15:12