mam ogólnie wielki problem z tym ;/ pomocy :<
Przemysław: Zbadaj monotoniczność funkcji
y=x
3+x
Oblicz ekstremum lokalne funkcji
y=x
2 * e
(−4x)
w drugim zadaniu jest e do −4x, ale nie wiem dlaczego nie wychodzi
3 lut 14:25
3 lut 14:26
Artur z miasta Neptuna:
bo musisz pisać {−4x}
3 lut 14:26
Przemysław: a ekstrema ktoś umie ?
3 lut 14:33
Krzysiek: na pewno ktoś umie
3 lut 14:36
Artur z miasta Neptuna:
przemyslaw −−− opcja szukaj nie boli
średnio co 30min ktoś tego typu zadanie daje tutaj
3 lut 14:36
Przemysław: monotoniczność będzie wyglądać tak?:
y(x)=x3+x
y'(x)=(x3+x)'=3x2+1 > 0 dla wszystkich x∊ℛ
3 lut 14:37
Przemysław: ok to zaraz zajrzę dalej ;>
3 lut 14:38
Aga1: Odp funkcja jest rosnąca w R.
4 lut 10:14