matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czas
Hem.:
jak to sie liczy ze 3,8 h to 228 minut.
?
3 lut 13:58
Rafał274:
3*60
8
3*60
48
3*60+48
228
3,8h = 3 + 0,8 =
+
=
+
=
=
60
10
60
60
60
60
3 lut 14:03
Slawek:
1h =60 min 3.8 h = x x= (3,8*60)/1
3 lut 14:03