Twierdzenie Taylora
Taylor: Zna ktoś z was twierdzenie Taylora ponieważ mam problem z zadaniem?
3 lut 13:25
Artur z miasta Neptuna:
noooo ktoś zna
3 lut 13:27
Huckleberry: Zamiast tracic czas na zadawanie zbednych pytan dawaj to zadanko
3 lut 13:30
Taylor: nie wiem jak to po polsku napisać trzeba za pomocą twierdzenia Taylora może wyznaczyć ?
f(x) = ex
3 lut 13:46
3 lut 13:52
Taylor: mozesz rozpisac co znaczy to co napisałeś ?
3 lut 13:56
3 lut 14:17
Taylor: Dzięki a możęsz jeszcze napisac co znaczy przy pochodnych u i v . I czy twierdzenie Maclarina
to to samo co Taylora albo czy bardzo sie rozni
3 lut 14:21
Mirek:
Szczególny przypadek wzoru Taylora dla a=0.
3 lut 14:24
Taylor: mam jeszcze jedną prosbe do ciebie zrobil bys to...
Talor formula for f (belong to) C3 (R). f(1)=2, f'(1)=(−3), f''(1)=1.
3 lut 14:56
Mirek:
| | (x−1)2 | |
f(x) = 2 −3 (x−1) + |
| + R2(x,1) |
| | 2 | |
3 lut 15:11
Taylor: kurcze dobry w tym jestes Mirek znasz moze jakas strone gdzie sa te prawa wytlumaczone
konkretnie. Lagrange, Taylor, Maclaurin, Hospital, Rolle i Chain ?
3 lut 15:23