heeelp
bla bla: znajdź równanie okregu, który przechodzi przez A(3,1) i jest styczny do 3x2 + y2 = 7 w
punkcie B(1,2)
30 mar 22:15
Mickej: wyznacz środek okręgu i zaznacz sobie na układzie współrzędnych założe się ze wpadniesz
na rozwiązanie jesli tak zrobisz
30 mar 22:18
bla bla: nie wiem czy dobrze wyznaczyłam środek...wyszło mi S(0,0).
yyy...narysowalam sobie to wszystko...
wyszedł mi taki ukłąd równań...
(3−a)2 + (1−b)2 =r2
3x2 + y2 = 7
pewnie to źle jest...
30 mar 22:29
bla bla: nie wiem czy dobrze wyznaczyłam środek...wyszło mi S(0,0).
yyy...narysowalam sobie to wszystko...
wyszedł mi taki ukłąd równań...
(3−a)2 + (1−b)2 =r2
3x2 + y2 = 7
pewnie to źle jest...
30 mar 22:32
bla bla: ja dalej nie mam pojecia co z tym zrobić
30 mar 22:47
kamil: masz trzy rozne rownania
1) i 2) (x−a)2+(y−b)2=r2 za x i y podstaw wspolrzedne punktow A i B
3) przyrownaj oba rownania okregow,poniewaz maja byc styczne czyli maja miec jeden punkt
wspolny
30 mar 22:52
kamil: masz 3 niewiadome i 3 rownania wiec powinienes dac sbie z tym rade
30 mar 22:53