srednia predkosc
Hem.: Andrzej przejechał rowerem 52 km w czasie 3,8 godziny. Jarek tę samą trasę przejechl w czasie o
12 minut dłuższym. Oblicz średnią prędkość Jarka. Odp, 13km/h.. Mam odpowiedz ale nie wiem jak
do niej dojsc. jak obliczyc czas trwania jazdy Jarka
3 lut 12:15
Aga1: Czas jazdy Andrzeja t
1=3,8h
Czas jazdy Jarka t
2 3,8h−12min=3,8+0,2=4h
3 lut 12:21
Bizon:
− policz czas Jarka
− a potem jego średnią prędkość
3 lut 12:21
Aga1: Powinno być t2=3,2+12min=4h
3 lut 12:22
Rivek: 3,8h=228 min
228 miin+12min=240min=4h
52km / 4h = 13 km/h
3 lut 12:22