matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Hockey:
(
1
7
)
2log
49
√
12
3 lut 10:07
ICSP:
√
3
6
3 lut 10:12
Artur z miasta Neptuna:
1
= 7
(−1)
7
więc masz: ... = 7
(−2log
4
9
√
12
)
= 7
(log
49
1/2
√
12
−1
)
= 7
(log
7
√
12
−1
)
=
1
√
12
=
√
12
−1
=
=
√
12
12
3 lut 10:18
ICSP:
hmmm ja zrobiłem tak :
1
1
2log
49
√
12
=
log
49
√
12
=
√
12
−1
7
49
3 lut 10:21